×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1958

PROJEKT - Vrijedne ruke mog kraja

 
 
“Vrijedne ruke moga kraja”
Dugogodišnji je projekt kojem je cilj promovirati marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u kućnim radinostima,malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača, a ujedno obogatili i turističku ponudu grada Siska.
Mnogi vrijedni ljudi svojim radom, idejama i znanjem stečenim dugom tradicijom izrađuju proizvode uporabne vrijednosti koji su oteti zaboravu, proizvode koji nisu nigdje popisani ili su samo djelomice opisani u regionalnim izdanjima pojedinih udruga.
 
Turističko informativni centar poziva sve zainteresirane građane grada Siska i SMŽ na stvaranje prepoznatljivog  turističkog branda grada Siska i SMŽ kako bismo:
Iskoristili bogatu kulturno-povijesnu baštinu, tradiciju i gostoprimstvo. 
Povezivali dionike (turističke agencije, udruge, nositelje smještajnih kapaciteta, ugostitelje, OPG-a, knjižnice, muzeje, vrtiće, škole, djelatnike kućne radinosti, inovatore, hobiste, umjetnike...) s ciljem upoznavanja s turističkim sadržajima u gradu i okolici kroz društvene mreže, internetske stranice, letke, edukacije, manifestacije i terensku nastavu...).
Potaknuli zainteresiranost turističkih dionika kroz promociju, društvene mreže, upoznavanje s mogućnostima zajedničke suradnje i slično (projekti, sastanci, manifestacije, okrugli stolovi...) u povezivanju s potpornim institucijama.
Poticali selektivne oblike turizma (eno, gastro, ciklo, kulturni, zdravstveni, ruralni i vjerski) koristeći gastro- i enobaštinu, prirodna bogatstva i očuvani okoliš, cjelogodišnju sezonu te postojeće sadržaje.
Unaprijedili gastronomsku ponudu koristeći postojeću gastronomsku i enološku baštinu.
Povećali broj smještajnih kapaciteta koristeći dostupne EU fondove i druge izvore financiranja.
Povezivali  turistički i poljoprivredni sektor kroz zajedničku suradnju (ponuda - potražnja) te ih time povezali u klaster u svrhu okrupnjavanja radi konkurentnosti i dostupnosti na tržištu.
Povećali kvalitetu turističkih manifestacija u gradu s ciljem jačanja prepoznatljivosti grada kao turističke destinacije.
 
Pozivamo sve zainteresirane da se svojim idejama i prijedlozima jave u TIC TZG Siska kako bi unaprijedili turističku ponudu grada Siska ali i SMŽ.
 
Zvonimir Rajković, voditelj
Turističko informativnog centra
Turistička zajednica grada Siska
Rimska bb
44 000 Sisak
 
Mob: +385 91 7889 557
Tel: +385 44 524 911
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
web: www.sisakturist.com
 
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register