Pametna klupa – osim za sjedenje i odmor može puniti mobitele i omogućava korištenje Interneta

Uz pješačku stazu pokraj POU Novska postavljena je pametna klupa. Više funkcionalna klupa nove generacije ''Steora“  u sebi ima niz mogućnosti, osim što je namijenjena za sjedenje i odmor, omogućava bežično ili uz pomoć USB- a, punjenje mobitela ili drugih uređaja, besplatno spajanje na Internet, ima vlastito ambijentalno osvjetljenje, energiju prikuplja pomoću solarnih panela koji se tijekom vrućih dana hlade ugrađenim ventilatorima.-  Steora ima ugrađene senzore koji prikupljaju i različite informacije, od vremenskih uvjeta, broja korisnika i stanje sustava,- rekao je Joško Bučević, djelatnik tvrtke „Include“ iz Solina, koji su klupu i postavili u Novskoj.
 
Pametna klupa u potpunosti je hrvatski  proizvod pametne tehnologije, izumitelj je Ivan Mrvoš, student elektrotehnike iz Solina, a brzo nakon njenog predstavljanja osvojila je mnoge nagrade za inovativnost i pronašla svoje mjesto po  gradovima u Hrvatskoj kao i izvan nje.
 
Postavljanje pametne klupe u Novskoj projekt je Turističke zajednice Grada Novske uz potporu Hrvatske turističke zajednice.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register