Noć sporta podsjetila na bogatu povijest novljanskog sporta

Tijekom Noći sporta u prostoru Galerije POU Novska, posjetitelji su mogli prošetati kroz bogatu povijest novljanskog sporta, razgledati fotografije, novinske članke posvećene uspjesima sportaša i klubova koji su u proteklim vremenima obilježili i zadužili Grad Novsku.
Već dolaskom na prostor trga, prije ulaska u Galeriju, posjetiteljima su pokazani dresovi klubova koji čine sportsku zajednicu Novske. Kako je na otvaranju izložbe rečeno, “sport u Novskoj ima dugu tradiciju, pa su se u stvaranje izložbe uključili brojni pojedinci i klubovi“.
– Željeli smo prikazati kulturološku vrijednost sporta u svim pojavnim oblicima u Novskoj, te stvoriti novu muzejsku publiku. Zanimljivost jest uključivanje građana i prikupljanje izložbenog materijala iz privatnih zbirki kako bi postigli raznolikost – kazala je Marija Kos, ispred Turističke zajednice Grada Novske, koja je pored Pučkog otvorenog učilišta Novska i Gradske knjižnice i čitaonice “Ante Jagar” bili organizatori Noći muzeja 2018. u Novskoj.
Izložbu je otvorila Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, podsjetivši kako se Grad Novska, 2009. godine priključio obilježavanju ove kulturne manifestacije u Hrvatskoj.
 

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register