GLAZBENI FESTIVAL "SAVA STRUG DELTA BLUES"

Od četvrtka 12. srpnja u tri dana trajanja 4. međunarodnog Rock&Blues kampa održavati će se glazbeni festival “Sava – Strug delta blues”, a Eko-etno selo “Strug” u Plesmu biti mjesto glazbe, rocka i bluesa. Održati će se i više edukacija, predavanja i radionica sviranja.
 
Najavljujući program glazbenika Miroslava Dimića, ujedno začetnik ideje održavanja ovog festival i direktora Pop-rock škole iz Siska, istaknuo je “kako se radi o jedinstvenom glazbenom događaju“.
U večerima rocka i bluesa, glazbe sljubljene s posavskim noćima, nastupiti će same legende Telefon Blues Band, glazbenici Toni Janković i “4 Towners” band, Boris Hrepić Hrepa, Tomislav Goluban, Adonis Dokuzović, Dražen Sholc, Zlatan Čehić, Lou Profa, a Dimić najavljuje i zanimljive goste iz Amerike te bogat program tijekom održavanja kampa.
 
Potporu “4. međunarodnom Rock&Blues kampu” dalo je Ministarstvo kulture RH, Grad Novska, Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje, Turistička zajednica Hrvatske i TZ Grada Novske.Sve će se odvijati na prostoru turističkog imanja vlasnika Željka i Hrvoja Mlinarevića, Eko etno sela “Strug”, gdje će se četvrti put za redom spojiti ugođaj glazbe s prirodom, ali i s dobrom gastronomskom ponudom jela i pića.
 
Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika Grada Novske, istaknula je da održavanje kampa, osim glazbenog dijela ima i značaj kulturnog turizam, događaj koji ima velikih turističkih potencijala za Park prirode Lonjsko polje, te je pozvala sugrađane i ljubitelje rocka i bluesa da dođu na glazbeni festival “Sava – Strug delta blues“.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register