Sadržaj izdvojen po datumu: Prosinac 2016

ŠKOLA KLIZANJA NOVSKA

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

Želite savladati vještine klizanja na ledu?! Upišite se u školu klizanja u Novskoj koje će se ove godine održavati u periodu od 2. -10. siječnja 2017. godine na gradskom klizalištu. Cijena škole klizanja iznosi 50 kuna, a satove klizanja već treću godinu za redom održavati će dobro poznata klizačica i Novljanka Antea Stojić. Upisi u školu vrše se na blagajni klizališta, Turističkom informativnom centru Novska ili na broj telefona 044/600 062. Prvi sat klizanja održat će se u ponedjeljak 02. siječnja u 11,30 sati.

IV. NOVLJANSKA PIRUETA

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
S velikim zadovoljstvom najavljujemo IV. Novljansku piruetu, tradicionalni događaj u okviru manifestacije "Advent u Novskoj" koja će se održati 30. prosinca u 18,00 sati na gradskom klizalištu Novska, a sve ljepote klizanja tom prigodom dočarat će nam Klizačko-koturaljkaški klub Medveščak iz Zagreba. Prije nego oni pokažu svoj raskošni talent na ledu, atmosferu će zagrijati Novljanske mažoretkinje.
Iskoristite prigodu i uživajte u zimskim radostima i bogatim sadržajima!

Folklorni nastup KUD-a "Paklenica" na Gradskom klizalištu

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

Kulturno – umjetničko društvo "Paklenica" je u petak, 23. prosinca održalo nastup na prostoru Gradske tržnice, gdje se odvija IV. klizališna sezona u okviru manifestacije "Advent u Novskoj".  Ovo relativno mlado kulturno – umjetničko društvo posjetiteljima se predstavilo s dobro uvježbanim koreografjama, kojima su zagrijali hladnu zimsku atmosferu. Naši vrijedni KUD-ovci iz naselja Paklenica su prenoseći zavičajnu kulturnu baštinu obogatili manifestaciju "Advent u Novskoj".Njihov je energični nastup došao pogledati i Djed Mraz, koji je na veselje najmlađih i zaplesao, te je po završetku koncerta članove KUD-a i sve prisutne darivao slatkim bombonima.I ovom programu su nazočili gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i voditeljica Turističko – informativnog centra Milijana Dižep Margetić, koji ovim putem pozivaju sve posjetitelje, kao i članove ostalih KUD-ova koji djeluju na području Grada Novske, da u što većem broju posjećuju nastupe naših čuvara kulturne baštine, kako bi im iskazali poštovanje i potporu za njihov rad. Na Gradskom klizalištu nas još očekuju folklorni nastupi KUD-a "Brest" iz Brestače, KUD-a "Bročice", te KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca, a na pozornici će nastupiti i Novljanske mažoretkinje, koje su zasigurno pripremile sjajne koreografije, kojima će na jedinstven način dočarati blagdansku čaroliju.

Božićni koncert Glazbene škole u Novskoj

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
U Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska u četvrtak, 22. prosinca učenici Glazbene škole u Novskoj upriličili su tradicionalni svečani Božićni koncert. 
 
Pozdravnim govorom na početku koncerta publici su se obratili Igor Tatarević, zamjenik ravnatelja glazbene škole te Vlado Klasan, gradonačelnik Novske nakon čega je program započeo nastupom Malog zbora pod vodstvom nastavnice Maje Biželj s popularnim pjesmama Santa Claus is coming to town i Jingle bell rock. Od solista nastupili su: Hana Klanac, Ela Uroić, Žana Josić, Tena Puškarić, Mirta Vončina i Rebecca Bjelanović na klaviru, orguljaši Hanna Kuruzović i Luka Kolar, klavirski duo Marta Mitrović i Ivan Rodić, Marin Johović na violini, Ivona Skočak na flauti te Marko Martinović na bisernici uz klavirsku pratnju nastavnice Lorene Alpeze. Nastupio je i Luka Došlović na bisernici uz pratnju svojih kolega tamburaša Dominika Domitrovića i Sebastijana Kovačevića. U završnom djelu koncerta, Veliki zbor pod vodstvom Igora Tatarevića izveo je Tihu noć te I will follow Him, pjesmu iz filma Redovnice nastupaju sa solisticama Ivanom Kuliš i Terezijom Tukarom. Tamburaški orkestar pod ravnanjem Filipa Novosela izveo je poznatu Bizetovu uvertiru iz opere Carmen te potom Pixinguinhinu Segura Ele uz solista Marka Martinovića, a kao finale, oba zbora uz tamburaški orkestar izveli su hrvatsku tradicionalnu Božićnu pjesmu, Narodi nam se te svim prisutnima poželjeli sretan Božić.Program su pripremili nastavnici Maja Biželj, Boris Doliner, Marija Klasan Kinderman, Lucija Petrač, Filip Novosel, Ana Betević Dadić, Ivana Duvnjak, Ivana Žunić, te Igor Tatarević.
 
Ovim svečanim koncertom na kojem je nastupio najveći broj učenika, završio je niz prigodnih koncerata i polugodišnjih produkcija Glazbene škole u Novskoj.

Pakrački osnovnoškolci svake godine organizirano dolaze na "Advent u Novskoj"

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Osnovnoškolci iz Pakraca već treću godinu za redom organizirano posjećuju novljansko klizalište, te su oduševljeni manifestacijom "Advent u Novskoj". I ove je godine jedan razredni odjel iz pakračke Osnovne škole "Braće Radića" s učiteljicom posjetio Gradsko klizalište u Novskoj. U okviru izvannastavnih aktivnosti su u srijedu, 21. prosinca uživali kližući se na ledenoj podlozi.
"Ovdje smo već treću godinu, super nam je, djeca su jako zadovoljna, a cijene su povoljne. Prve godine smo bili na otvorenom, od kada je klizalište natkriveno puno je bolje. Svake godine se proširuje ponuda, s čim smo jako zadovoljni. Ova manifestacija je jako pohvalna, djeca se zabavljaju i provode na svježem zraku i doći ćemo svakako i narednih godina" – izjavila je učiteljica Ivana Roksandić, koja je na Gradsko klizalište u Novsku dovela cijeli razred, odnosno 18-ero učenika.
Istaknula je kako su učenici oduševljeni novljanskim klizalištem i "Adventom u Novskoj". "Čim počne nova školska godina djeca me pitaju jesam li planirala izlet u Novsku u okviru izvannastavnih aktivnosti, na što im ja odgovaram da se sada već podrazumijeva da za vrijeme zimskog perioda dolazimo u Novsku. To je sada prešlo u svojevrsnu lijepu tradicionalnu aktivnost" – izjavila je učiteljica Ivana Roksandić iz Osnovne škole Braće Radića u Pakracu.

Četiri razreda Područne škole Brestača posjetila Gradsko klizalište i Kuću Djeda Mraza

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Turistička zajednica Grada Novske je, u okviru manifestacije "Advent u Novskoj", osigurala brojne popratne sadržaje koji upotpunjuju Gradsko klizalište i Kuću Djeda Mraza. TZGN se pobrinula i za promoviranje našeg Gradskog klizališta, te je ujedno obavijestila sve škole, dječje vrtiće i ostale ustanove okolnih gradova i općina o mogućnostima organiziranih dolazaka na "Advent u Novskoj".Klizalište su već posjetili učenici osnovne škole iz Pakraca, a nakon njih su organizirani posjet najavili i učitelji Područne škole Brestača. Maleni Brestovljani su u četvrtak, 22. prosinca zajedno sa svojim učiteljima uživali na Gradskom klizalištu, a nakon klizanja ugrijali su se u Kući Djeda Mraza. Ondje ih je dočekao nasmiješeni Djed Mraz s kojim su pogledali nekoliko crtanih filmova.
 
Klizalište su posjetila sva četiri razreda Područne škole u Brestači prvi, drugi, treći i četvrti razred s pripadajućim učiteljicama, Emili Jurjević, Ivana Valentić Tomić, Ljerka Vukelić, te učiteljem Zlatkom Šagutom. "Prvo obrazovno razdoblje je pri kraju, gradivo je obrađeno i vrijeme je da s djecom posjetimo Grad u svrhu rekreacije. Naš Grad nam je to omogućio, otvoreno je klizalište i Kuća Djeda Mraza i mi smo odlučili da je možda korisnije ovo poslijepodne provesti vani, nego u učionici" – izjavila je učiteljica Ljerka Vukelić.Naglasila je kako je inicijator posjeta Gradskom klizalištu učitelj Zlatko Šagut, koji je ujedno i uredio interijer Kuće Djeda Mraza. Kazala je kako su njegov prijedlog prije dva tjedna iznijeli na roditeljskom sastanku. "Svi roditelji su prihvatili prijedlog, a zajedno smo čak i organizirali  darove za naše učenike. Djeca se zabavljaju i lijepo im je, razveselili su se  darovima i oduševljeni su klizalištem, što možete vidjeti iz priloženog" – istaknula je učiteljica Ljerka Vukelić.
 
Učenike su na klizalištu posjetili i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, te voditeljica Turističko – informativnog centra Milijana Dižep Margetić. Nakon što je završila projekcija crtanih filmova za djecu, Djed Mraz im je darivao prigodne poklone. Učiteljica Ljerka Vukelić je iskoristila ovu prigodu kako bi u ime djelatnika i učenika Područne škole Brestača, te Društva naša djeca Brestača, svim građanima Grada Novske čestitala Božić, te im je poželjela sve najbolje u 2017. godini. 

Likovna radionica održana u Kući Djeda Mraza

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska i Društva likovnih autora Novska organizirane  su likovne radionice, u  okviru manifestacije "Advent u Novskoj" .Djed Mraz je otvorio vrata svoje kućice dječici koja se vole igrati bojama i likovno izražavati.  U srijedu, 21. prosinca je održana likovna radionica za djecu koju je dočekivao dobri Vilenjak, a Djedica je pričao priče o svojim sobovima na kojima još putuje kao i njegovi djedovi i pradjedovi, no njegova djeca koja su mlađa i imaju tek oko sto godina sada putuju na motorima. Djedicu to žalosti jer sobovima još uvijek putuju i njegovi djedovi koji su stari oko 560 godina i trudi se očuvati tu tradiciju. Bombonima je častio dječicu koja su crtala božićne jelke, poklone i ukrase.Kuću Djeda Mraza posjetio je gradonačelnik Vlado Klasan u pratnji voditeljice Turističkog informativnog centra Milijane Dižep Margetić, a Djed Mraz ih je darovao najljepšim poklonom za ove blagdane – ZAGRLJAJEM.Djedica je putem Radio postaje Novska dječici iz Novske i okolice poželio sretan Božić i Novu godinu, puno zdravlja i radosti i poručio da svakako svrate u Kućicu, a on će ih darivati bombonima, lijepim pričama i crtanim filmovina pod nadzorom dobrog vilenjaka.

Čekaju nas brojni nastupi KUD-ova na klizalištu – prvi nastupili članovi KUD-a "Šubić"

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
U okviru manifestacije "Advent u Novskoj" i ovih će blagdana vladati spoj modernog i tradicionalnog. Građani raznih dobnih skupina imaju priliku posjetiti šaroliku ponudu u kojoj se može pronaći ponešto za svačiji ukus. Na pozornici pokraj Gradskog klizališta, svoje dobro uvježbane koreografije pokazati će razna kulturno-umjetnička društva, kao i prošle godine. Ovog adventa manifestaciji su se priključili i članovi KUD-a "Šubić", koji dugi niz godina njeguju tradiciju pjesme i plesa našeg kraja. Upravo je KUD "Šubić" prvi nastupao na pozornici pokraj Gradskog klizališta, te se građanima u nedjelju, 18. prosinca predstavio sa prigodnim blagdanskim programom.
Posjetitelje su oduševili zvuci izvorne folklorne glazbe koja je odjekivala klizalištem, privlačeći sve veći broj znatiželjnih Građana. Nastupu KUD-a "Šubić" nazočili su i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, te voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, koji su se zahvalili svim članovima KUD-a na sudjelovanju i zagrijavanju atmosfere. Za sve one koji su propustili nastup KUD-a "Šubić", dodajmo kako nas na klizalištu još očekuju nastupi KUD-a "Paklenica", KUD-a "Brest", KUD-a "Bročice" i KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca. Iako su dani sve hladniji trebali bi izdvojiti barem pola sata i podržati naše folkloraše, koji vrijedno pripremaju program kako bi nam uljepšali ove tmurne dane i svojim doprinosom uveličali zimsku čaroliju "Adventa u Novskoj". 

Otvorena Kuća Djeda Mraza – mališane očekuju brojne kreativne aktivnosti

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

Počele su se odvijati aktivnosti u Kući Djeda Mraza, gdje je planirano održavanje brojnih pričaonica, radionica i projekcija crtanih filmova za djecu. Ovo je druga godina za redom od kako je za njmlađe osmišljena Kuća Djeda Mraza, koja je oduševila sve njene posjetitelje. Za prekrasno uređenje, koje odiše adventskim ambijentom, zaslužna je kreativna obitelj Šagut iz Brestače, ali i spretne ruke članova DLAN-a. Prvu radionicu upriličila su djeca iz Dječjeg vrića "Radost" Novska, odnosno odgojna skupina "Loptice". Radionici pod nazivom "Veselimo se Božiću" su u četvrtak, 15. prosinca prisustvovala i djeca iz ostalih odgojnih skupina, a izradi božićnih ukrasa priključili su se mnogi posjetitelji.

Kuća Djeda Mraza bila je ispunjena veselim mališanima, koji su svoje kreativne radove ponijeli sa sobom. Druga u nizu brojni radionica održana je u subotu, 17. prosinca u organizaciji Društva naša djeca "Osmijeh" Rajić, a sudionici su također izrađivali božićne ukrase kojima su prezentirali svoju kreativnost. Osim navedenih aktivnosti, mališane očekuje i Djed Mraz, te vilenjak koji će mališane dočekivati s košarom punom slatkih bombončića i ostalim prigodnim darovima. Kuća Djeda Mraza je svoja vrata za znatiželjne posjetitelje otvorila 15. prosinca, a program će se odvijati sve do 13. siječnja na Gradskoj tržnici u okviru manifestacije "Advent u Novskoj". Svake subote i nedjelje za posjetitelje je organzirana i besplatna vožnja Božićnim vlakićem. 

Motomrazovi slatkim poklonima darivali malene Novljane

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Novljani su i ove godine mali priliku uživati u zbilja nesvakidašnjem posjetu jedinstvenih motomrazova Moto kluba "Škorpion" iz Novske. Motomrazovi već tradicionalno posjećuju Gradsko klizalište u vrijeme "Adventa u Novskoj" i poklonima darivaju sve mališane koji ih dočekaju. Motomrazovi su se i ove godine u nedjelju, 18. prosinca uz bučne zvukove svojih limenih ljubimaca, zaustavili na Gradskom klizalištu, kako bi slatkim poklonima usrećili mnoge mališane.
U nabavi poklona pomogli su Grad Novska i Turističko – informativni centar, pa su ovoj veseloj manifestaciji prisustvovali i gradonačelnik Vlado Klasan, te voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić. Bajkeri su poslijepodnevne sate proveli uveseljavajući Novljane i izvodeći simpatične vratolomije na Gradskom klizalištu. Okupljeni mališani bili su oduševljeni djedicama na motoru, a neki su iskoristili i priliku za slikanje. 
Pretplati se na ovaj RSS feed

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register