×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 998

Sadržaj izdvojen po datumu: Siječanj 2017

POZIV NA SUDJELOVANJE NA MANIFESTACIJI MASKE DO DASKE 2017.

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

Turistička zajednica Grada Novske i ove godine organizator je manifestacije „Maske do daske“ koja će se održati 25. veljače 2017. godine. okupljanjem na staroj gradskoj tržnici od 14,00- 14,30 sati, povorkom kroz gradske ulice te zabavnim programom na novoj gradskoj tržnici s početkom u 15,00 sati.

Ovim putem Vas pozivamo da popunite prijavni obrazac te zajedno oživimo pokladne običaje i uživamo u danu veselja i mašte, zabavnom i animacijskom programu, krafnama, predstavljanju maski, izboru najboljih maski i bogatim nagradama. Rok za prijavu je 10. veljače 2017. godine.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 044/600 062 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Očekujemo Vas!

Prijavnicu možete preuzeti ovdje. (link)

Nastupom KUD-a "Kolo" završila manifestacija "Advent u Novskoj"

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Veseli članovi KUD-a "Kolo" iz Starog Grabovca svojim su energičnim nastupom na Gradskom klizalištu u nedjelju, 15. siječnja oduševili mnoge posjetitelje. Njihov nastup je ujedno i posljednji sadržaj koji je održan u okviru manifestacije "Advent u Novskoj", koja se odvijala od 14. prosinca.
KUD "Kolo" predstavio je izvorne pjesme i plesove svoga kraja, odnosno koreografije kojima ostvaruju zapažene rezultate na brojnim nastupima i smotrama u kojima sudjeluju. Pored brojnih obaveza KUD "Kolo" je i aktivni sudionik svih manifestacija u organizaciji Grada Novske. Programu su nazočili i gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, te voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić. Posjetitelji su ih nagradili velikim pljeskom, te su zaplesali zajedno s članovima KUD-a po završetku programa.

Planinari uživali u snijegom pokrivenoj stazi VRA "Bljesak"

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Već tradicionalno Planinarsko društvo "Zmajevac" Novska organizira neposredno nakon blagdana prvi godišnji pohod planinarskon stazom VRA “Bljesak”. Nakon gotovo desetak godina ova je staza u nedjelju, 15. siječnja bila prekrivena snijegom što je pružilo dodatan užitak pri 19. obilasku Novljanskog gorja planinarima pristiglim iz desetak prijateljskih planinarskih društava.
Tijekom pohoda za sigurnost se kao i ranijih godina pobrinuo HGSS – stanica Novska, a vrijedni organizator pripremio je objed i okrijepu toplim napitcima. Prilikom polaska sve planinare pozdravio je gradonačelnik Vlado Klasan, zaželjevši ugodnu šetnju i ponovni dolazak u ljetnim mjesecima na Novljansko jezero. Predsjednica PD "Zmajevac" Melita Mihalić dodijelila je prigodna priznanja i značke planinarima za višekratni obilazak staze, a pripremljen je i prigodan planinarski pečat. 

III. MALA NOVLJANSKA PIRUETA

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u

III. Mala novljanska pirueta održati će se 10. siječnja 2017. godine (utorak) s početkom u 18,00 sati na Gradskom klizalištu Novska na kojoj će Vam polaznici Škole klizanja pokazati svoje stečene vještine. Dođite i podržite naše mlade klizače!!

KONCERT "BLUE CREW" - 07. 01. U 20,00 SATI NA GRADSKOJ TRŽNICI U NOVSKOJ

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Koncert Blue Crew band-a u Novskoj 7.1.2017. sa početkom u 20h na pozornici kod klizališta. Dođite i poslušajte mladi band koji će predstavljati Hrvatsku na 33. INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE-u u kolijevci svjetskog blues-a u Memphisu i imati prigodu posjetiti i svirati na mjestima gdje su najveće legende započeli svoju karijeru, kao što su The Blues Brothers, Muddy Waters, Elvis Presley i ostali, zajedno sa svojim mentorima: Miro Dimić, Boris Hrepić Hrepa.
Članovi banda su:
Luka Gračaković - bass gitara, vokal
Fabian Adžam- solo gitara, vokal
Sandro Bjelanović- akustična gitara, vokal
Nue Rupčić- klavijature, vokal
Andrija Džinev- solo gitara
Nukole Abramusic- bubnjevi

PREDSTAVA NA LEDU "NEOBIČNA LEDENA ČAROLIJA" KK "MEDO" - GRADSKO KLIZALIŠTE NOVSKA, 07.01. U 18,00 SATI

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Mladii klizači Klizačkog kluba Medo u zimskim će nas danima odvesti daleko u čaroban svijet . Baletnom glazbom, raskošnom rasvjetom, scenografijom i kostimima odvest će naše školarce i vrtičke mališane ,te njihove prijatelje i roditelje u šarenu zemlju u kojoj je baš sve moguće i u kojoj čudesna igra traje cijele dane. Pregršt zabave, spektakularne vještine klizača i klizačica koji sve plesove izvode s nevjerojatnom hrabrošću i gracioznošću.
 
Nepropustite ledenu čaroliju , Gradsko klizalište Novska, 07. siječnja u 18,00 sati!!
 

Počela je III. Škola klizanja u Novskoj – zabavna rekreacija na ledu

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život,a poznato je kako djeca koja se od malih nogu bave nekom sportskom aktivnošću, već u ranoj životnoj dobi razvijaju radne navike i samodisciplinu. Djeca se sportskim aktivnostima najmanje bave za vrijeme zimskih praznika, ali s novljanskim mališanima nije takav slučaj.
 
Oni svake godine jedva čekaju početak klizališne sezone u Novskoj kako bi svoje vrijeme provodili kližući na ledenoj površini. Neka djeca se lakše oslobode na zaleđenoj površini, neka malo teže, no profesionalne motoričke kretnje mogu naučiti samo ako se upišu u školu klizanja. Upravo to im je Grad Novska, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske i omogućio, a interes za sudjelovanjem ne jenjava čak niti nakon tri uzastopne godine održavanja škole klizanja. Štoviše školu klizanja u Novskoj pohađaju čak i mališani iz okolnih gradova i općina, ponajviše maleni Kutinčani.Njihovi roditelji kažu kako je najmanji problem dovesti svoju djecu u Novsku, posebice kada vide njihova ozarena lica i entuzijazam nakon novostečenih klizačkih vještina. Ovogodišnja škola klizanja započela je u ponedjeljak, 2. siječnja, a polaznike će trenirati novljanska klizačica Antea Stojić, koja je kazala kako unatoč zdravstvenim problemima, nije mogla odustati od održavanja ove prelijepe tradicije. Zahvaljujući Antei Stojić i Gradu Novska, najmlađima je na ovaj način omogućeno usvajanje dodatnih klizačkih vještina, te osim kvalitetnog provođenja vremena na svježem zraku, mogu naučiti i osnovne pokrete umjetničkog klizanja.
 
Podršku polaznicima je, osim roditelja, baka i djedova, došao iskazati i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je rekao kako je posebno ponosan na cjelokupnu organizaciju "Adventa u Novskoj", te se zahvalio Antei Stojić na velikom doprinosu i ozbiljnom trenerskom angažmanu. U školu klizanja trenutno je prijavljeno 30-ak polaznika, a treninzi će trajati sve do 10. siječnja, kada će polaznici stečene vještine pokazati nastupajući pred posjetiteljima na III. Maloj novljanskoj pirueti. 

KKK "Medveščak" oduševio posjetitelje na jubilarnoj IV. Novljanskoj pirueti

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
Gradska tržnica u Novskoj je već drugu godinu za redom središte ledene zabave i omiljeno mjesto najmlađih za provođenje zimskih praznika. Grad Novska je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske organizirao mnoštvo zabavnih sadržaja, a jedan od najvažnijih je svakako tradicionalna Novljanska pirueta koja se u subotu, 31. prosinca održala već četvrtu godinu za redom. Građani su program u izravnom prijenosu mogli pratiti na 88,3 MHz putem Radio postaje Novska. Sve posjetitelje i slušatelje pozdravili su voditeljica programa Nikolina Bublić, te gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je svečano otvorio jubilarnu IV. Novljansku piruetu.Sve ljepote klizanja na pirueti je predstavio Klizačko – koturaljkaški klub "Medveščak" iz Zagreba, čiji su članovi svojim klizačkim umijećem i izvedbama zapalili atmosferu na ledu. KKK "Medveščak" je najstariji i najpoznatiji hrvatski klizačko – koturaljkaški klub, osnovan 1961. godine, te od tada aktivno sudjeluje u razvitku umjetničkog klizanja i koturaljkanja. U Novskoj nastupaju već nekoliko godina za redom, a ovoga puta posjetiteljima su se predstavili klizači različitih uzrasta sa svojim natjecateljskim i revijalnim programima, ali i improviziranim točkama.
"Dolazimo u Novsku već četvrtu godinu za redom i mogu reći da je ova manifestacija iz godine u godini sve bolja, led je svake godine sve većih dimenzija. Moram primijetiti da nigdje nisam vidio led ovako velikih dimenzija" – rekao je Josip Gluhak, jedan od trenera iz KKK "Medveščak", dodavši kako je organizacija odlična za ovako mali Grad. "Ova manifestacija nije samo zabava, sadržava gospodarske i turističke segmente, a glavni cilj "Adventa u Novskoj" je što duži boravak djece na svježem zraku" – naglasio je gradonačelnik Vlado Klasan, podsjetivši kako je cijena klizaljki i klizanja samo 10 kuna, te je pozvao sve žitelje Novske i okolnih gradova i općina da posjete Gradsko klizalište u Novskoj i dožive ledenu čaroliju.
 
 

Glazbena radionica održana u Kući Djeda Mraza

 • Objavljeno u Novosti
 • Objavljeno u
U okviru manifestacije "Advent u Novskoj" Kuća Djeda Mraza otvorena je svaki dan od 15 do 20 sati. Djed Mraz je otvorio vrata svoje kućice sa novim sadržajem u četvrtak, 29. prosinca. U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Novska i profesoricom klavira Kristinom  Lučić Andrijanić, koja je drage volje prihvatila poziv ravnateljice POU Novska Valentine Opić. U skladu s tim održavati će glazbene radionice u kojima će djeca pjevati i plesati uz pratnju zvuka sintisajzera na kojem će svirati profesorica.U prvoj glazbenoj radionici mali virtuoz Marko je odmah preuzeo sviranje sintisajzera, a profesorica Kristina Lučić Adrijanić je morala sačekati svoj trenutak kako bi preuzela vodstvo. Malom virtuozu Marku roditelji će pod hitno morati kupiti klavir, jer talenti se ne rađaju svaki dan.
 
Bilo je veselo u prvim satima glazbene radionice, jer su djeca svojim lijepim dječjim glasovima razveselila sve nazočne i uljepšala ove svečane blagdanske trenutke. Ovim putem pozivamo sve roditelje da sa svojom djecom dođu u Kuću Djeda Mraza. Razveselite svoju djecu s pjesmom i plesom u radionicama koje će se nastaviti i dalje tijekom manifestacije "Adventa u Novskoj".
Pretplati se na ovaj RSS feed

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register