Sadržaj izdvojen po datumu: Travanj 2017

VRO BLJESAK 2017.

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
Poštovani, 
pozivamo Vas da svojim dolaskom na brojna sportska, kulturna i zabavna događanja podržite manifestaciju " VRO Bljesak 2017.". Centralno događanje je na Novljanskom jezeru 1. svibnja 2017. godine gdje Vas očekuje biciklijada, tradicijske dječje igre, besplatne cjelodnevne vožnje vlakićem, likovna kolonija, prezentacija streličarskog sporta, jahanje, besplatan grah i nastup Tamburaškog sastava Fijaker iz Osijeka. OBILJEŽIMO DAN VELIKE POBJEDE ZBOG KOJEG I JESMO DANAS OVDJE UZ PJESMU I ZABAVU! VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!

Simboličnom sadnjom novog stabla u Gradskom parku obilježen Dan planeta zemlje

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
Grad Novska i Turistička zajednica Grada Novske raznim akcijama brinu i pridonose zaštiti okoliša što potvrđuje i ova lijepa gesta. Naime gradonačelnik Novske Vlado Klasan je zajedno s malenim vrtićancima iz Dječjeg vrtića "Radost" Novska, u petak, 21. travnja u novljanskom gradskom parku posadio ukrasno drvo javor acer pseudoplatanus leopoldi.
 
Simoblična sadnja drveta upriličena je uoči obilježavanja međunarodnog Dana planeta zemlje, koji je posvećen rješavanju problema onečišćenja okoliša, odnosno razvijanju svijesti o brizi za okoliš. Upravo iz tog razloga akciji su prisustvovala i djeca iz DV "Radost" , kako bi od što ranije dobi počeli razvijati ljubav i brigu prema prirodi i okolišu."Sadnjom drveta obogatili smo naš park i barem malo vratili ono što ljudi sami uništavaju, jer krčenjem šuma godišnje se uništi jako puno stabala. To je jedan mali, ali vrlo bitan korak" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, koja je u suradnji s komunalnim poduzećem "Novokom", organizirala simboličnu sadnju novog drveta u gradskom parku koje će ga, nadamo se, krasiti još dugi iz godina.
 
"Drvo je simbol života i čistoće, te na ovaj način pokušavamo djecu naučiti važnosti očuvanja prirode" – rekao je gradonačelnik Klasan, koji je ovom prigodom pozvao sve građane da posjete Novljansko jezero, te na taj način obilježe Dan planeta zemlje u prirodnom okruženju. 

U susret Uskrsu održana podjela pečenih girica i vina uz druženje s građanima

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
Povodom našeg najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa Grad Novska i Turistička zajednica grada Novske su na Veliki petak 14. travnja, organizirali tradicionalnu besplatnu podjelu pečenih girica i vina na središnjem gradskom trgu. Pečene girice građanima je, uz volontere Izviđačkog odreda "Paludina", dijelio i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je istaknuo kako je ovo prigoda za druženje u duhu temeljnih kršćanskih vrednota.
Članovi Izviđačkog odreda svake godine nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme, no ove godine s njima prvi puta nije bio predsjednik odreda Željko Kovačević, kojemu su zaželjeli brzo ozdravljenje. Podijeljeno je oko 600 porcija pečenih girica, a voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić se ovim putem zahvalila IO "Paludina" na angažmanu i pripremi. Također se zahvalila građanima na velikom odazivu, rekavši kako je vidljivo zajedništvo koje se posebno ističe u vrijeme Uskrsa, te je zajedno s gradonačelnikom svim građanima grada Novske zaželjela sretan i blagoslovljen Uskrs. Osim što su imali priliku degustirati pečene girice, građani su mogli i razgledati prigodnu izložbu uskršnjih pisanica koje su oslikane tradicijskim i pejsažnim motivima, a izradili su ih vješti članovi Društva likovnih autora Novska (DLAN).

Tradicionalno oslikavanje pisanica u GKČ "Ante Jagar" Novska

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
U Gradskoj knjižnici i čitaonici "Ante Jagar" Novska održana je u srijedu, 5. travnja radionica tradicijskog oslikavanja pisanica u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novska uz podršku Kreativne udruge žena "Iskra" Novska.
 
Radionici su se odazvale osim članica "Iskre" mnogobrojne sugrađanke različitih dobnih uzrasta koje su željele pokazati svoju kreativnost i svoje slobodno vrijeme provesti u ugodnoj atmosferi i okruženju. Predsjednica Udruge žena "Iskra" Anđelka Kramarić za Radio postaju Novska izjavila je kako se žene vrlo rado odazivaju na ove radionice, a također i Udruga se rado odaziva mnogim manifestacijama u Gradu, te i u drugim sredinama. Prva aktivnost koja je pred njima je odlazak na Cvjetnicu 9. travnja, na Tradicionalni Uskršnji sajam u Lipiku. Na radionici oslikavanja pisanica u knjižnici posebno su se sa svojim uradcima istaknule Mirjana Cindrić i Dubravka Štivojević. 
 
Dubravka Štivojević istaknula je kako je ideju za izradu dekorativnih jaja dobila još davnih dana od naše novljanke koja se za vrijeme svoga života bavila humanitarnim radom i bila jako kreativna, a to je Marija Forman.
 
Voditeljica Turističkog informativnog centra Milijana Dižep Margetić iskazala je zadovoljstvo zbog velikog odaziva žena na radionicu, te da će nastaviti s ovom tradicionalnom radionicom.

Održana Skupština Turističke zajednice Grada Novske – kvalitetna organizacija projekata pozitivno se odrazila na razvoj kontinentalnog turizma

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
U gradskoj maloj vijećnici je u četvrtak, 30. ožujka održana Skupština Turističke zajednice Grada Novske. Skupštini su nazočili gradonačelnik i direktor TZGN Vlado Klasan, voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić i članovi Skupštine. TZGN organizira i potiče kulturne, sportske i ostale manifestacije i projekte čiji je cilj u prvom redu podizanje kvalitete cjelokupne turističke ponude, ali i unapređenje proizvoda i očuvanje i obnavljanje kulturne baštine. Kako je naglasila voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, kvalitetna organizacija i održavanje manifestacija pozitivno se odrazila na imidž Grada i njegovu prepoznatljivost kao poželjne destinacije, te na razvoj turizma kao gospodarske grane. Kao primarna prepreka u razvoju kontinentalnog turizma Novske, navodi se nedovoljan broj smještajnih kapaciteta, putnička agencija i suvenirnica, koji bi bili osnova etabliranog nadograđivanja svih ostalih turističkih sadržaja.
TZGN je u suradnji s Gradom Novska, te brojnim gradskim ustanovama, udrugama i društvima u proteklom razdoblju organizirala razne manifestacije i projekte među kojima su i Maske do daske, Tradicijsko oslikavanje pisanica, obilježavanje VRO "Bljesak", Ljeto u Novskoj, Lukovo, Advent u Novskoj i brojne druge. U Izvješću o radu Zajednice za proteklu godinu navedeno je kako je u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca 2016. godine, kroz e – Visitor sustav evidentirano 2545 ostvarenih noćenja, odnosno 599 dolazaka, što usporedbom u odnosu na 2015. ukazuje da je ostvaren veći broj noćenja, a manji broj dolazaka. "Tijekom 2016. godine izrađeni su novi promotivni materijali, koji se distribuiraju tijekom cijele kalendarske godine, a tiskana je i nova turistička karta Grada Novske. Marketinški alati su moćni i stoga želimo na kvalitetan, jasan i efektan način prezentirati naš mali slavonski gradić" – izjavila je voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić.
 
Pretplati se na ovaj RSS feed

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register