Sadržaj izdvojen po datumu: Rujan 2017

Obilježen Svjetski dan turizma

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Budući da u Novskoj djeluju brojne rekreativne i sportske udruge koje kroz programe organiziraju privlače i velik broj ljudi izvan Novske i samim time rade i na promociji našega grada, odlučili smo ih počastiti i obilježiti Svjetski dan turizma.

Na prezentaciji treninga Udruge za rekreaciju NORA i Atletskog kluba NOGA održanog ispred POU Novska pridružili smo se rekreativcima i počastili ih zdravim domaćim sokovima iz trgovine PUN CEKER.

Strategija za sveukupni turistički razvoj Grada Novske

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
Objedinjavanje turističkih potencijala, osmišljavanje kvalitetnih turističkih sadržaja u ponudi, kao i  stvaranje kvalitetnih resursa u turizmu, dio je budućeg dokumenta „Strategije razvoja turizma Grada Novske“. 
 
Analiza postojećeg stanja na dvije  radionice na kojima  su sudjelovali predstavnici javnog i privatnog sektora, predstavnici udruga i zainteresiranih koji doprinose širokoj i raznovrsnoj ponudi, kulturnim, etno događanjima i gastronomskoj ponudi, nastavljena je obilaskom terena.
Vlasnike obrta, obiteljskih gospodarstva kao i zbirki predmeta, a koji mogu doprinijeti formulaciji razvojne vizije i konkretnih aktivnosti za sveukupni turistički razvoj Grada Novske, obišle su stručne suradnice, Poduzetničkog centra iz Garešnice, angažiranih na izradi Strategije, direktorica Vida Iličić i predstavnica TZ Novska, Marija Kos.
 
Prema riječima Vide Iličić, strategijom se posebice želi naglasiti potencijal područja za razvoj održivog turizma, a kroz razgovore na terenu sa sudionicima, sagledati mogućnosti i načine na koji oni mogu doprinijeti turističkoj ponudi. 
  
Ž.G. 
 

Predstava: Teatar EXIT “taksimetar” - POU Novska 18. 9. 2017. u 20 sati

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
PONEDJELJAK, 18. rujna u 20 sati.
 
Ulaz na predstavu se ne naplaćuje. Ulaznice je moguće rezervirati od 11. RUJNA u 8.00 sati u POU Novska ili telefonom na 044/600-500.
 
Ulaznice se preuzimaju osobno na dan predstave na blagajni, najkasnije 15 minuta prije predstave. Blagajna je otvorena od 18 – 20 sati na dan predstave.
 
GOSTUJE: Teatar EXIT
 
Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi i frustracije vremena u kojem živimo.
 
Tekst: Goran Vojnović
Adaptacija i režija: Matko Raguž
Igraju: Zijad Gračić i Robert Budak
Kostimi: Marita Ćopo
Glazba i video: Willem Miličević
Glasovi u eteru: Tihana Lazović, Tomislav Šikić, Srećko Borse
Svjetlo: Dragan Micić
Ton: Ivan Biondić/Vjekoslav Palinić
Scena: Matko Raguž, Rudolf Balja i Vedran Relja
Fotografije: Radomir Sarađen
Dizajn propagandnog materijala: Marin Mimica i Bojan Kanižaj
Asistentica kostimografkinje: Iris Kranjčec
Garderobijerka: Karla Repić
Produkcija, promocija i prodaja: Vedrana Reberšak, Mirela Lautar, Gordana Miličević i Eva Lukić
Premijera: Teatar EXIT, 7. listopada 2016.

„Lukovo u Novskoj“ – šest dana raznovrsnih sadržaja

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
 
 
Grad Novska slijedeći mjesec, 18. listopada slavi svoj Dan grada i blagdan Lukova. Slavlje započinje tjedan prije, u petak 13. listopada, a uz raznovrsne sadržaje potrajati će šest dana. Na prvom sastanku, koji je u gradskoj upravi vodio gradonačelnik s predstavnicima gradskih ustanova i škola, dogovoreno je da će aktivnosti koordinirati Turistička zajednica Grada Novske.Na drugom sastanku sudjelovali su predstavnici civilnih organizacija koji će u velikoj mjeri sudjelovati i doprinijeti bogatstvu ove tradicionalne manifestacije. U sadržajima u koje su uključene kulturne i sportske  udruge, folklorna društva, kroz najavljene programe moći će se uživati sve do zadnjeg dana „Lukova u Novskoj“, u završnici uz vatromet i koncert.

„Cikloturizam“ - replika starinskog bicikla kao turistička atrakcija na ulasku u Novsku

  • Objavljeno u Novosti
  • Objavljeno u
Kružni tok na raskrižju Državne i Županijske ceste u Brestači, uskoro će krasiti bicikl visok pet metara. Pored bicikla koji će stajati na ulazu prema Novskoj, još su četiri  replike starinskih bicikala u cijelosti  izrađenih od metalnih cijevi u novljanskoj tvrtki „Metaflex.
 
Bicikli će biti  postavljeni na pet lokacija na području Sisačko-moslavačke županije, kao dio turističke ponude iz programa razvoja „cikloturizma“. 
 
Dok visi na velikoj kuku u proizvodnoj hali tvrtke, pogled na ogroman prednji točak i cijelu konstrukciju plijeni pogled i izaziva poštovanje prema metalcima koji su radili na njegovoj izradi. Djelatnici „Metaflexa“, tvrtke koja se bavi proizvodnjom cijevnih lukova, reducira i prostornim savijanjem cijevi, ponosni su učinjenim. Direktorica tvrtke Nada Kolundžija je rekla kako su zadovoljni kako je sve ispalo, a ovo je projekt koji je za sve djelatnike bio i zabavan.Tvrtka „Metaflex“, godinama kvalitetom opstaje na hrvatskom, ali konkurira i na europskom tržištu. Uskoro će obilježiti i 65 godina rada pa je sudjelovanje u turističkom projektu nešto novo u njihovoj djelatnosti.
 
Za razvoj „cikloturizma“ na području Županije ulaže se oko pola milijun kuna. Za projekt Razvojne agencije „Si-Mo-Re“, koji uključuje „operativni  program razvoja cikloturizma, označavanje ruta, postavljanje biciklističke signalizacije i znakova, solarnih bike stupova, izradu biciklističkih karata kao i izradu mobilne aplikacije“,  Ministarstvo turizma RH osiguralo je 350 tisuća kuna.
 
Korisnik  „Operativnog plana razvoja cikloturizma u Sisačko-moslavačkoj županiji 2017.-2020. godine” je i Grad Novska, a Ugovor o korištenju je potpisala  Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika.
 
„ Grad Novska, osim bicikla koji će sigurno brzo postati atrakcija na lokaciji koja je prometna, dobiva i biciklističku rutu. Prolazit će šumskim putem pokraj autoceste, pored budućeg Restorana „Jug“,  ispod Starog Grabovca, prema Rajiću, Rajčićima,  pokraj plantaža voća, sve do Bijele Stijene, a onda ovisno o izboru, prema Okučanima i Novskoj ili preko Lipika prema Novskoj“ - rekao je Mario Čelan, direktor „Si-Mo-Re“.
 
  
Pretplati se na ovaj RSS feed

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVSKE
TURISTIČKI URED
ULICA KRALJA TOMISLAVA 2
44330 NOVSKA
OIB: 21665908269
email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
tel: +385 (0) 44 600 062
tel/fax: +385 (0) 44 601 305

Predsjednik: Marin Piletić, prof.

Facebook stranice TZG Novske

RADNO VRIJEME: ponedjeljak - petak: 7,00 – 15,00 sati

Log In or Register