Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Otvorena prva kušaonica vina u Novskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Novljanski vinar Josip Tomac i njegova obitelj, nakon desetljeća bavljenja grožđem, vinogradarstvom i proizvodnjom različitih vina, konačno su dočekali otvorenje kušaonice.

Uz svoju obitelj, prijatelje, suradnike na realizaciji projekta, otvorena su vrata kušaonice vina „Tomac“ u obiteljskoj kući u Bukovačkoj ulici u Novskoj.

O kvaliteti vina govore medalje i priznanja, koji su s ponosom istaknuti na jednom cijelom zidu kušaonice. Kušaonica koja je ujedno i vinoteka zasigurno će privući poznavatelje i ljubitelje vina, mjesto gdje će moći kušati škrlet, graševinu, moslavac, frankovku, rajnski rizling, od grožđa koji obitelj uzgaja u vinogradima iznad Novske, Nove Subocke i Volodera. Kušaonica je novi turistički sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu Grada Novske.

Uz veliko ulaganje obitelji u realizaciji su pomogli i Grad Novska, Razvojna agencija NORA. Svoj potpis u prostoru kušaonice ostavile su i Maja Fabek, dizajnerica koja je osmislila novi vizualni izgled i opremu butelja, a Ivona Pucić, arhitektica, izradila je projekt uređenja interijera, uređenog toplo, s puno drvenih elementa i u modernoj izvedbi Svečanom otvorenju uz gradonačelnika Marina Piletića sa suradnicima, nazočio je i Tugomil Majdak, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.