Posljednje objave

Književni tabure: Denis Vidović

Novska, Ul. Tina Ujevića 2 (DHK, Centar za mlade)Petak, 31. srpnja 2020., 18 sati Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Sisačko-moslavačke županije, pokreće književnu

Nova Subocka – više od naselja

Dosadašnja uspješno održana kvartovska druženja postala su primjer i poticaj za nicanje takvih događanja i u ostalim manjim zajednicama diljem grada Novske.

Otvorena prva kušaonica vina u Novskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit

Novljanski vinar Josip Tomac i njegova obitelj, nakon desetljeća bavljenja grožđem, vinogradarstvom i proizvodnjom različitih vina, konačno su dočekali otvorenje kušaonice.

Uz svoju obitelj, prijatelje, suradnike na realizaciji projekta, otvorena su vrata kušaonice vina „Tomac“ u obiteljskoj kući u Bukovačkoj ulici u Novskoj.

O kvaliteti vina govore medalje i priznanja, koji su s ponosom istaknuti na jednom cijelom zidu kušaonice. Kušaonica koja je ujedno i vinoteka zasigurno će privući poznavatelje i ljubitelje vina, mjesto gdje će moći kušati škrlet, graševinu, moslavac, frankovku, rajnski rizling, od grožđa koji obitelj uzgaja u vinogradima iznad Novske, Nove Subocke i Volodera. Kušaonica je novi turistički sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu Grada Novske.

Uz veliko ulaganje obitelji u realizaciji su pomogli i Grad Novska, Razvojna agencija NORA. Svoj potpis u prostoru kušaonice ostavile su i Maja Fabek, dizajnerica koja je osmislila novi vizualni izgled i opremu butelja, a Ivona Pucić, arhitektica, izradila je projekt uređenja interijera, uređenog toplo, s puno drvenih elementa i u modernoj izvedbi Svečanom otvorenju uz gradonačelnika Marina Piletića sa suradnicima, nazočio je i Tugomil Majdak, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.