Advent u Novskoj

Zimska idila

Zimsku idilu “Adventa u Novskoj” najbolje dočarava omiljena destinacija najmlađih – klizalište koje je u zatvorenom prostoru, a do kojeg vodi tunel ukrašen lampicama što je ujedno i jedna od najslikanijih adventskih atrakcija, te prostor za druženja na otvorenom nazvan “Novljanski ćošak”.

Advent u Novskoj

Niske temperature podižu peći na drva u kojima vatrica gori cijelo vrijeme, pjesma i ples uz lokalne izvođače koji se izmjenjuju na adventskoj pozornici, te tri vrste kućica koje nude različite tople napitke i delicije. Gradska knjižnica “Ante Jagar” svoju igraonicu pretvorit će u dom Djeda Božićnjaka u kojem sve svoje želje djeca mogu upisati u veliku Knjigu želja koju uređuju svakodnevno prisutni Djedičini vilenjaci.

Advent u Novskoj zimske minuse podiže i brojnim koncertima koje tih dana upotpune domaća izvođačka imena. No, svakog posjetitelja adventskih dana, zasigurno će najviše zagrijati toplina novljanskog srca, posebice ona na natjecanju u kuhanju vina kojom tradicionalno ova manifestacija završava.