Biciklizam

Biciklom kroz Sisačko-moslavačku županiju

Projektom “Biciklom za turizam bez granica” – “Bicycle for tourism withour frontiers” (BIKE 4 TWF) rezultat je suradnje Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. i Agencije za ekonomski razvoj općine Prijedor PREDA-PD. Projekt je izrađen u okviru EU IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013.

Cilj ovog projekta je razvoj turizma u pograničnom području Hrvatske i Bosne i Hercegovine na području Parka prirode Lonjsko polje i Nacionalnog parka Kozara u Bosni i Hercegovini. Obilježavanjem šest biciklističkih ruta na području Parka prirode Lonjsko polje i povezivanjem istih s biciklističkom rutom koja vodi prema Nacionalnom parku Kozara dobio se novi integrirani, turistički proizvod u ukupnoj dužini od 310 kilometara. Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije je kroz svoj program rada i iz odobrenih sredstava HTZ-a za ovu namjenu, dodatno označila 130 km, čime je ova ponuda zaokružena na 440 km cikloturističkih ruta na području cijele županije. Dobro nam došli!

Bogatstvo različitosti

Sisačko-moslavačka županija nudi vam opuštanje u netaknutoj prirodi, vraćanje vremena u neke viteške dane, opuštanje u ljekovitim vodama, uživanje u domaćim jelima i dobroj moslavačkoj kapljici. Dolaskom u Sisačko-moslavačku županiju dotičete Moslavinu, Posavinu, Pounje, Slavoniju, Pokuplje, Turopolje, Banovinu i Kordun. Biciklističke rute kroz Park prirode Lonjsko polje poseban su izazov poklonicima cikloturizma. Lagane su i ugodne za vožnju, pogodne za obiteljski odmor i rekreaciju. Visinska razlika je gotovo neprimjetna, a gustoća prometa na cestama kojima rute prolaze uglavnom je vrlo niska. Gostoljubivi ljudi, drevni krajolik poplavnih površina, autentična posavska kultura, korito rijeke Save i njezinih pritoka, bogatstvo rijetkih biljnih i životinjskih vrsta – pravi su motiv da biciklom krenete u upoznavanje Parka prirode Lonjsko polje.

Popis biciklističkih ruta