Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

15. Tjedan cjeloživotnog učenja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Turistička zajednica Grada Novske sudjelovala je na svečanom otvorenju 15. Tjedna cjeloživotnog učenja – kampanji u kojoj građani mogu uvidjeti koliko je važno obrazovati se i učiti cijeloga života. Petnaestu godinu za redom građani mnogih zemalja imaju priliku u svojim gradovima sudjelovati u besplatnim predavanjima i radionicama, a obrazovne ustanove imaju priliku predstaviti mogućnosti obrazovanja.

Bilo nam je zadovoljstvo predstavili Turističku zajednicu Grada Novska manifestacijom Lukovo u Novskoj na 13. Sajmu cjeloživotnog učenja.

Sudionicima i posjetiteljima na 13. Sajmu cjeloživotnog učenja nisu promakle naše djevojke i momci obučeni u starinsku odjeću, naš starinski bicikl kao ni letak sa programom.

Manifestacija Lukovo u Novskoj ili kako ju volimo nazivati, kirvaj s daškom prošlosti, uvijek Vas može naučiti nešto novo i zanimljivo. Sami izaberite temu manifestacije uz koju možete provježbati mozak – salon Hotela Knopp, starinska učionica, život Novljana kroz povijest, folklorni susreti, sajam ”Izvorno naše”, Lukina zagonetna staza, starinske igre, pučke veselice i mnoge druge.

Lukovo u Novskoj ove godine održat će se od 15. do 18 listopada te će u raznovrsnom i bogatom programu svatko moći pronaći nešto za sebe, a i naučiti mnogo toga o povijesti i kulturnoj baštini Novske. Rođendanske atmosfere neće nedostajati, a uz kulturne i edukativne programe, tu su i brojni zabavni i gastro sadržaji.

U organizaciji 15. Tjedna cjeloživotnog učenja u Novskoj sudjelovala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Pučko otvoreno učilište Novska. Svečano otvorenje održavalo se u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 dok je 13. Sajam cjeloživotnog učenja održan na prostoru Gradske tržnice Novska.

Neizostavno je navesti i najvažnije dodjele nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih.

Popis događanja u okviru ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja možete pronaći na službenim stranicama Cjeloživotnog učenja.

Podsjećamo, učiti možete svakako i svugdje, na radnom mjestu, u školi, čitanjem knjige, pjevajući i svirajući, plesanjem, baveći se sportom, vozeći bicikl ili igranjem s prijateljima.