Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Održan korizmeni koncert Ansambla LADO

U susret najvećem kršćanskom blagdanu, u subotu 23. ožujka 2024. godine u punoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, održan je korizmeni koncert glasovitog

Korizmeni koncert Ansambla LADO u Novskoj

„O, Isuse daj mi suze“ korizmeni je koncert Ansambla LADO kojim se programski započinje obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog

15. Tjedan cjeloživotnog učenja

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Turistička zajednica Grada Novske sudjelovala je na svečanom otvorenju 15. Tjedna cjeloživotnog učenja – kampanji u kojoj građani mogu uvidjeti koliko je važno obrazovati se i učiti cijeloga života. Petnaestu godinu za redom građani mnogih zemalja imaju priliku u svojim gradovima sudjelovati u besplatnim predavanjima i radionicama, a obrazovne ustanove imaju priliku predstaviti mogućnosti obrazovanja.

Bilo nam je zadovoljstvo predstavili Turističku zajednicu Grada Novska manifestacijom Lukovo u Novskoj na 13. Sajmu cjeloživotnog učenja.

Sudionicima i posjetiteljima na 13. Sajmu cjeloživotnog učenja nisu promakle naše djevojke i momci obučeni u starinsku odjeću, naš starinski bicikl kao ni letak sa programom.

Manifestacija Lukovo u Novskoj ili kako ju volimo nazivati, kirvaj s daškom prošlosti, uvijek Vas može naučiti nešto novo i zanimljivo. Sami izaberite temu manifestacije uz koju možete provježbati mozak – salon Hotela Knopp, starinska učionica, život Novljana kroz povijest, folklorni susreti, sajam ”Izvorno naše”, Lukina zagonetna staza, starinske igre, pučke veselice i mnoge druge.

Lukovo u Novskoj ove godine održat će se od 15. do 18 listopada te će u raznovrsnom i bogatom programu svatko moći pronaći nešto za sebe, a i naučiti mnogo toga o povijesti i kulturnoj baštini Novske. Rođendanske atmosfere neće nedostajati, a uz kulturne i edukativne programe, tu su i brojni zabavni i gastro sadržaji.

U organizaciji 15. Tjedna cjeloživotnog učenja u Novskoj sudjelovala je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Pučko otvoreno učilište Novska. Svečano otvorenje održavalo se u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 dok je 13. Sajam cjeloživotnog učenja održan na prostoru Gradske tržnice Novska.

Neizostavno je navesti i najvažnije dodjele nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih i Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih.

Popis događanja u okviru ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja možete pronaći na službenim stranicama Cjeloživotnog učenja.

Podsjećamo, učiti možete svakako i svugdje, na radnom mjestu, u školi, čitanjem knjige, pjevajući i svirajući, plesanjem, baveći se sportom, vozeći bicikl ili igranjem s prijateljima.