Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Zima u Novskoj 2022.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Brojni blagdanski sadržaji u Mini ledenom parku obilježili su manifestaciju Zima u Novskoj! Posjetitelji su provodili slobodno vrijeme na klizalištu u gradskom parku Novska od 10. prosinca 2022. godine sve do 8. siječnja 2023. godine. Zadovoljni posjetitelji rado su se vračali i uživali u čarima klizanja, osobito djeca, a dodatno su se svi mogli zabaviti i na vikend programima prilagođenima za sve uzraste.

Djelatnice iz Turističke zajednice Grada Novske u suradnji sa ustanovama na području Grada Novske i djelatnicima iz Novokoma Novska te uz pomoć vrijednih volontera stvorili su malu zimsku oazu. Program je započeo uz animatore povodom otvorenja klizališta, nastup novljanskih KUD-ova, razne božićne radionice za djecu i odrasle, koncert Golden Strings Orchestra te prikaz najbolje komične opere „Šišmiš“.

Na nekoliko dana oživjela je kuća Djeda Božićnjaka u prikladno ukrašenoj kulisi sa simpatičnim Djedom Božićnjakom koji je dijelio slatkiše i rado se fotografirao sa svim posjetiteljima. Također organizirala se Ledena zabava – natjecanje na ledu za djecu raznih uzrasta, a onim najboljima podijeljene su i nagrade.

U samom parku uz klizalište uživalo se u izvođenju božićnih pjesama, a osim novljanskih KUD-ova nastupala su i djeca iz Glazbene škole Novska, Mješoviti pjevački zbor ”Lira” iz Lipovljana te Crkveni Župni zbor sv. Luke i Dječji zbor Lukići. Humanost na djelu pokazali su učenici Srednje škole Novska i Osnovne škola Novska koji su uz sama događanja u sklopu božićnog sajma organizirali humanitarnu prodaju božićnih ukrasa. Organiziran je i mini božićni sajam vikendima, na kojem su posjetitelji mogli kupiti božićne poklone i ukrase od lokalnih proizvođača te time poduprijeti njihov rad i trud.

Prvi put u Novskoj organiziran je i Doček dječje Nove godine na otvorenom, a djeca su se imala priliku zabaviti uz dječji vatromet i animatoricu klaunicu te ponudu grickalica i pića. Veliki odaziv djece sa roditeljima koji su posjetili doček dječje nove godine svakako je prilika za ostvariti još više zabave i sljedeće godine. Prije novogodišnjeg vatrometa uživalo se na dočeku Nove godine uz Tamburaški sastav Želja u Mini ledenom parku.

Završnica manifestacije Zima u Novskoj upotpunjena je odlično posjećenim Natjecanjem u kuhanju vina uz Tamburaški sastav Ambar koji je okupio veliki broj sudionika i posjetitelja. Već tradicionalno natjecanje iznova je okupilo vrijedan žiri i zanimljive natjecatelje koji su imali mogućnost osvojiti čak šest nagrada. Tradicija natjecanja svakako će se nastaviti i 2023. godine, a sve ostvareno tokom Zime u Novskoj 2022. godine očekujemo i u narednoj godini sa dodatno popunjenim sadržajem za još više zabave.