Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Otkrijte LARP igre u Novskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Zanima vas što se krije iza riječi LARP? LARP je skraćenica za Live Action Role Play tj. igranje uloga uživo. Ideja LARPA je da fizički sudjelujete u razvoju priče kroz igru, zadatke, postavljene zagonetke ili potragu. Kao kada čitate knjigu ili igrate kompjutersku igru i na svoj način se uživljavate u priču, ali u ovom slučaju, kroz LARP sve proživljavate osobno kroz cijelu priču. 

LARP je jedinstveno iskustvo koje se brzo može pretvoriti u vaš hobi. Svaki ovakav događaj ima svoju pozadinsku priču, može se temeljiti na filmovima i knjigama ili može imati jedinstven i izmišljen svijet, spajati srednji vijek i izmišljene fantazije, ali i prikazivati sadašnje vrijeme na neobične načine. Turistička zajednica Grada Novske otvorena je za nove doživljaje, a LARP je prilika za proživjeti nešto novo, spojiti nespojivo i stvoriti jedinstven te prepoznatljiv turistički sadržaj u Novskoj prilagođen svim uzrastima.


U Hrvatskoj postoje LARP zajednice koje organiziraju i nekoliko velikih događaja godišnje, a sjedišta su im u Zagrebu i Osijeku. Organiziranjem LARP događaja u gradu Novska stvara se pozitivan rast turističke ponude na području cijele Sisačko-moslavačke županije, a i šire. Turistička zajednica Grada Novske je u suradnji s Terrible Creations – kolektivom dizajnera iskustva iz Zagreba, dizajnirala LARP igre prilagođene djeci i odraslima. 

Završena je faza uređivanja prostora, pripreme rekvizita i kostima. Jedno je sigurno, kako poručuju iz Terrible Creationsa: „Svi koji zaigraju LARP igre proživljavaju iskustvo ispunjeno zabavom, zadovoljstvom, istraživanjem, učenjem, razvijanjem razumijevanja i povjerenja u timu ljudi s kojima igrate.“


Uskoro, nakon obuke stručnih voditelja igara, LARP igre u gradu Novska moći će zaigrati svi zainteresirani. LARP igre u gradu Novska imat će svoju posebnu čar i šarm jer se temelje na povijesnim elementima i u potpunosti su prilagođene priči grada Novske te će se odigravati na zanimljiv način kroz postavljene potrage i zagonetke. Prostor za odvijanje LARP igara također je posebno važan, a ono što će LARP u Novskoj činiti jedinstvenim je prostor zgrade stare pošte koja će do svoje obnove biti namijenjena za odvijanje LARP igara i na taj način oživjeti uz svoje posjetitelje. 

„Prije početka realizacije LARP igara u gradu Novska postavljeni su jasni ciljevi, a jedan od ciljeva je približiti ideju LARP igre na temu povijesti grada Novske kao zanimljiv turistički sadržaj koji živi cijele godine, posebno kao dodatan sadržaj u sklopu manifestacije Lukovo u Novskoj ali i NOVsky!“, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Novske Marija Kos Šaka.