Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Ministarstvo turizma i sporta pokrovitelj manifestacije Lukovo u Novskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Najveći hrvatski kirvaj s daškom prošlosti koji nas očekuje u listopadu ove godine odvijat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Potvrdila je to ministrica Nikolina Brnjac. Zahvaljujući pokroviteljstvu Lukovo u Novskoj ima priliku još više napredovati te privući i zabaviti još veći broj posjetitelja s novim sadržajima.

Novljani, ali i svi drugi posjetitelji od 13. do 15. listopada imat će priliku vidjeti mini Novsku iz prošlosti. Jedinstven doživljaj, života s kraja 19. stoljeća, nude objekti poput krčme, škole, seoskog domaćinstva, župnog dvora, ali i zatvora, pa čak i hrana, piće i odjeća tog vremena. Više od 100-injak glumaca gradski park će pretvoriti u kazalište na otvorenom koje je ujedno i interaktivno. Posjetiteljima će gatara Želja iz dlana proricati budućnost, poznati članovi novljanske obitelji Knopp pokazivat će svu raskoš svog hotela, župnik Luka Ilić Oriovčanin pokušavat će ljude iz krčme dovesti u crkvu, prosjaci će prositi sitniš, a žandar Tonča kažnjavati zatvorom sve koji ne budu poštivali red! “Život u prošlosti bio je jednostavniji, ali imao je svoje čari! Njih želimo oživjeti i upravo tu jedinstvenost naše manifestacije prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta na čemu im se zahvaljujemo”, poručili su organizatori Lukova u Novskoj.

Ovogodišnji program prate i večernji koncerti najvećih hrvatskih glazbenih zvijezda. Već sad se zna da se radi o pet koncerata, a imena još nisu otkrivena.