Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Održan korizmeni koncert Ansambla LADO

U susret najvećem kršćanskom blagdanu, u subotu 23. ožujka 2024. godine u punoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, održan je korizmeni koncert glasovitog

Korizmeni koncert Ansambla LADO u Novskoj

„O, Isuse daj mi suze“ korizmeni je koncert Ansambla LADO kojim se programski započinje obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog

Ansambl LADO kreće s plesnim koncertima – 06.06.2023. nastupa u Novskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Nakon turneje izvođenja uskrsnih koncerata u Hrvatskoj i nastupa u Rimu, Ansambl LADO publici iznova donosi ples, ono po čemu je najpoznatiji! U travnju 2022. godine posjetitelji su uživali u pjevačkom nastupu Ansambla LADO u Crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Novskoj, a 06. lipnja 2023. godine vraćaju se u Novsku te izvodi plesni koncert kojim će prezentirati vrhunska glazbena i koreografska ostvarenja.


Plesni koncert Ansambla LADO poznat je po tome da na zavidnoj umjetničkoj razini interpretira odjevnu, glazbenu i plesnu baštinu hrvatskog sela. Svojim plesnim koncertima predstavljaju neke od najpoznatijih točaka iz njihovog bogatog repertoara, dok posebno mjesto zauzimaju interpretacije zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara – zaštićeni tradicijski plesni i glazbeni izričaji. Kako poručuju iz Ansambla LADO: „Tu su Ladarke, svojevrsna himna i zaštitni znak Ansambla, Linđo, dubrovačko-primorska poskočica, Ej sviraj Pavo – pjesme i plesovi iz Baranje, Goranski bal te neponovljive Prigorske plesove, Krčki tanac i Vrličko kolo Zvonimira Ljevakovića. Repertoar Ansambla sustavno se i kontinuirano proširuje, tako da će publika u ovom programu moći uživati u novim djelima i izvedbama – Slavonskom šokačkom kolu, u obradi Karla Mikačića i Alana Kanskog te Laganom bećarcu iz Brodskog Posavlja, prema zapisu Duška Topića, a u izvedbi Orkestra Ansambla LADO. Osim toga publika će imati priliku premijerno čuti praizvedbu napjeva Počelo se protuletje tpirati u glazbenoj obradi Alana Kanskog.“ Vjerujemo da nastup nikoga neće ostaviti ravnodušnim, stoga ne propustite priliku i uživajte u plesnom koncertu Ansambla LADO – 06.06.2023. godine u Sportskoj dvorani Novska u 20:00 sati!

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 6 €. Ulaznice možete kupiti u Turističkoj zajednici Grada Novske na adresi Kralja Tomislava 2, radnim danom od 07:00-15:00 sati.