Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Novsku posjetilo 500 učenika

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Novsku je u prethodna dva tjedna posjetilo preko 500 djece, a posjetitelji su pristigli iz raznih mjesta. Djelatnice Turističke zajednice Grada Novske u suradnji s Osnovnom školom Novska prvo su ugostile učenike iz Lipovljana. Učenici su imali priliku upoznati se sa zanimljivostima digitalizirane Lukine zagonetne staze, posjetiti Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ante Jagar, Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske te Inkubator Pismo.

Preko 500 učenika prošetalo je Lukinom zagonetnom stazom u pratnji djelatnica Turističke zajednice Grada Novske. Na sedam punktova čekale su ih zagonetke koje je još u 19. stoljeću napisao Luka Ilić Oriovčanin. U suradnji s Inkubatorom Pismo učenici su pristigli iz Županje, Vrbanje, Drenovaca i Račinovaca. Šetajući Lukinom zagonetnom stazom naučili su ponešto o kulturnim i povijesnim zanimljivostima Novske, a najzanimljivije su im bile zagonetke koje su uspješno pogađali.

Ukoliko sami želite istražiti Lukinu zagonetu stazu – digitaliziranu turističku rutu i okušati se u rješavanju zagonetki možete ju posjetiti u bilo koje doba dana. Sve što trebate je preuzeti aplikaciju i skenirati QR kodove koji se nalaze na sedam lokacija u užem centru Novske. Uživajte u šetnji već danas!