Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Održan plesni koncert Ansambla LADO u Novskoj

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

Plesni koncert Ansambla LADO u Novskoj ponovno je napunio Sportsku dvoranu!
Posjetitelji su uživali u plesnom koncertu, a svaka točka u programu bila je popraćena velikim pljeskom! Ansambl LADO uvijek je dobrodošao u Novsku, a dokaz uspješne dugogodišnje suradnje je i činjenica da je ove godine, od organizirana tri plesna koncerta u Hrvatskoj, jedan plesni koncert bio upravo u Novskoj!


Ansambl LADO već pune 73 godine na zavidnoj umjetničkoj, izvedbenoj i profesionalnoj razini interpretira glazbenu, plesnu i odjevnu baštinu hrvatskoga sela. Ovim plesnim koncertom su publici približili bogatstvo zaštićene nematerijalne kulturne baštine i donijeli neke od svojih najpoznatijih točaka iz bogatog repertoara – Ladarke, koje predstavljaju svojevrsnu ”himnu” Ansambla, Ej sviraj Pavo – pjesme i plesove iz Baranje, Linđo, dubrovačko – primorsku poskočicu, Prigorske plesove, Krčki tanac, Vrličko kolo Zvonimira Ljevakovića… Repertoar se sustavno i kontinuirano proširuje, pa je tako publika u ovom programu mogla uživati i u nekim novim djelima i izvedbama – Slavonskom šokačkom kolu, Laganom bećarcu, te premijernoj praizvedbi napjeva „Počelo se protuletje tpirati“ u glazbenoj obradi Alana Kanskog.


Scenske interpretacije, nadahnute i energične izvedbe Ansambla LADO i koreografska ostvarenja nisu ostavile ravnodušnim punu Sportsku dvoranu u Novskoj.