Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Korizmeni koncert Ansambla LADO u Novskoj

„O, Isuse daj mi suze“ korizmeni je koncert Ansambla LADO kojim se programski započinje obilježavanje 75. obljetnice umjetničkog djelovanja jedinog profesionalnog folklornog

Maske do daske zavladale su ulicama Novske

Petstotinjak maskiranih sudionika ovogodišnje manifestacije okupilo se u subotu 3. veljače na gradskoj tržnici nestrpljivo očekujući tradicionalnu maskiranu povorku. Toplo i sunčano

Održan korizmeni koncert Ansambla LADO

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

U susret najvećem kršćanskom blagdanu, u subotu 23. ožujka 2024. godine u punoj crkvi bl. Alojzija Stepinca, održan je korizmeni koncert glasovitog i svjetski poznatog Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Ove godine Ansambl koncertima obilježava 75. godišnjicu svog umjetničkog rada.
Osamnaest korizmenih napjeva s albuma O, Isuse, daj mi suze donio je pomno odabrane korizmene napjeve zabilježene u šokačkim selima u Hrvatskoj, ali i južnoj Mađarskoj i Vojvodini.

Mnogobrojna okupljena publika velikim je pljeskom nagradila ovaj jedinstveni koncertni doživljaj duhovnog karaktera. Ovo je tek prvi od tri različita koncerta Ansambla LADO koji će se ove godine održati u Novskoj u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske.