Kralja Tomislava 2

44330, Novska

+385 (0) 44 600 062

Nazovite nas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Naše radno vrijeme

Posljednje objave

Uklade – Više od kvarta

Lijepo vrijeme napokon je stiglo, dani su duži, a to znači da su u tijeku i omiljena kvartovska druženja. Družimo se na

Povodom Dana obitelji održana biciklijada u Lonjskom polju

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit

U subotu, 18. svibnja 2024. povodom Dana obitelji održana je biciklijada na relaciji Novska – Jasenovac – Krapje – Novska. Ova rekreativna biciklijada u suradnji Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje, Turističke zajednice Općine Jasenovac i Turističke zajednice Grada Novske privukla je ljubitelje pedaliranja iz okolice, a i dalje. Izuzev podizanja svijesti o važnosti obitelji cilj biciklijade je bio poticanje na zdrav život, boravak u prirodi i kretanje te upoznavanje lokalne prirodne baštine.

Biciklijada je startala iz centra Novske te se pod vodstvom Ksenije Kulić, strastvene biciklistice i vlasnice biciklističkog portala www.biciklijade.com, uputila u pravcu Krapja.

Prva odmorišna stanica bila je Jasenovac gdje je sudionike dočekala okrjepa, a i pjesma.

Nakon kraćeg zadržavanja nastavili su put Krapja uz prekrasne prizore na prirodu, rijeku Savu i posavske konje u trku.Po dolasku u Krapje svi zainteresirani biciklisti i posjetitelji mogli su ostatak prelijepog sunčanog dana uživati u raznolikom programu i aktivnostima u Lonjskom polju koje su za njih povodom Dana obitelji pripremili djelatnici Javne ustanove Parka prirode Lonjsko polje.